Hrozba nebo záměr? Dnešní koprovka, nebo co budeme dnes jíst?

4057 zobrazení

Se znepokojením sledujeme aktuální zprávy z Evropy, kde mnoho nekompetentních lidí šíří strach po celé Evropě. Své jednání obhajují potřebou informovat a chránit obyvatele Evropy. Takové zprávy jsou dnes součástí každého zpravodajství. Na základě těchto poplašných zpráv masy lidí z obavy o své zdraví mění své stravovací návyky, přestávají jíst zeleninu, protože se bojí, že by po její konzumaci mohli zemřít.

Se znepokojením sledujeme aktuální zprávy z Evropy, kde mnoho nekompetentních lidí šíří strach po celé Evropě. Své jednání obhajují...
zdroj: google.com

Se znepokojením sledujeme aktuální zprávy z Evropy, kde mnoho nekompetentních lidí šíří strach po celé Evropě. Své jednání obhajují potřebou informovat a chránit obyvatele Evropy. Takové zprávy jsou dnes součástí každého zpravodajství. Na základě těchto poplašných zpráv masy lidí z obavy o své zdraví mění své stravovací návyky, přestávají jíst zeleninu, protože se bojí, že by po její konzumaci mohli zemřít.

Přitom tito "koprníci", s prominutím, doslova likvidují celé odvětví evropského hospodářství. Jen španělské farmy zaznamenaly během jednoho týdne ztráty ve výši 250 milionů eur. ztráty v tomto odvětví rostou v celé Evropě rychlostí, jakou se šíří dezinformace ve zprávách. Nejprve španělské okurky, pak německé klíčky a nyní jsou na denním pořádku biopotraviny. To vše se navíc děje bez jakýchkoli vědeckých důkazů, že dotyčné potraviny jsou nositeli strašáka E.coli.

Obrovským problémem dnešního moderního člověka je jeho extrémně narušený potravinový řetězec. Vše, co dýcháme, pijeme a jíme, je dnes nějakým způsobem kontaminováno. My Slováci si to jaksi neuvědomujeme, ale například Němci konzumují téměř 70 % biopotravin a vědí proč. Samozřejmě si to mohou dovolit, protože jejich ekonomická situace je "trochu" jiná než na Slovensku. Západní Evropa je na tom velmi podobně. Je nezpochybnitelné a vědecky dokázané, že zdravé potraviny jsou základem našeho zdraví, protože jíst musíme a právě stravou do sebe dostáváme podstatnou část všeho, co člověk k životu potřebuje.

Způsob, jakým se v Evropě šíří panika, ve mně vyvolává řadu otázek. Není tato panika vyvolávána záměrně ? Pokud ano, proč? To opravdu není normální.

ano, k dnešnímu dni zemřelo v Evropě za týden 25 lidí. Je to jistě bolestivé, ale kolik lidí zemře v Evropě za jediný den v důsledku chemie v "umělých" potravinách, které jíme? Kolik tisíc lidí denně umírá v důsledku kouření, drog, autonehod, AIDS, rakoviny, kardiovaskulárních chorob, a nikdo se nad obrovským počtem obětí a mrtvých nezamýšlí. Miliony lidí umírají na nemoci, které mají původ v potravinovém řetězci, a nikdo na to nereaguje...

V Evropě denně umírá stokrát nebo tisíckrát více lidí na věci, které nevyvolávají, ale měly by vyvolávat strach nebo dokonce paniku!

Celé mi to připomíná strašení prasečí chřipkou, které opadlo, až když si někdo naplnil kasu a zbyly mu miliardové zisky. I tehdy "kompetentní" šířili zaručené zprávy prostřednictvím médií. Rychlostí blesku se skupovala antivirotika. Vždyť kdo by chtěl umírat na nějakou pitomou prasečí chřipku, kdyby neexistovaly vakcíny. Ve zprávách se denně objevovala panika... Teď už se jen čeká, až vakcínám vyprší platnost, a potichu se vyhazují, protože je skoro nikdo nechce.


Něco podobného se děje i dnes. Nevím, kdo nebo co za tím vším stojí. Je to jen náhoda, nebo je to něčí záměr...? Jak je v dnešním světě snadné něco vyhodit, je opravdu neuvěřitelné. Mluví se o odškodnění, ale to bude jen slabá náplast na ztráty, které celé odvětví nepochybně utrpí.

Jak dlouho ještě budeme vystaveni těmto zprávám, než budeme moci opět jíst svou zeleninu? Kolik finančních či jiných ztrát to bude stát? Co to všechno udělá s důvěrou ve zdravější potraviny?

Co pro nás bude dalším strašákem? Přistihuji se, že jsme jen součástí obrovského stáda, které poslušně kráčí směrem, kterým má jít.

Nakonec dobrá zpráva. "Epidemie" bakterie E.coli ustupuje. Ztráty jsou už poměrně velké, snad už toho bylo dost. Opět snad můžeme začít žít své životy s menším stresem. Možná se k zelenině vrátíme až za měsíc, kdy na nákazu E.coli nikdo nezemře.

Ale co se stane a co budeme jíst, až někdo zemře na "umělotiny", které do sebe denně vědomě i nevědomě pumpujeme...?

Ing. Pavol Machnič www.zdravysvet.sk

Mohlo by vás zajímat

Goji - čínský pudink

Goji (kustovnice čínská) jsou sušené plody kustovnice čínské (Lycium chinensis). Goji mají sytě červenou barvu a velikost sušené...

4.6.2009
5507 zobrazit

Diskuse

30 dní
Všechny
většina čtení