Recepty s FitnessGuru.sk
Dnes jsou to tyto špenátové závitky plněné lahodným přírodním sýrem a šunkou, které nejsou vůbec náročné na přípravu.
TIP: Místo šunky použijte plátky uzeného lososa.
Ingredience: 1:
Těsto na rohlíky: 1:
sýr: 2 lžíce strouhaného sýra podle chuti
1/2 balení mraženého špenátu (200 g)
2 lžíce špenátu (2 lžíce) (2 lžíce) (2 lžíce) (2 lžíce) (2 lžíce)
4 vejce
sůl
Nádivka:
česnek (stroužek) 2 ks
kuřecí šunka/uzený losos 100 g
bylinky podle chuti
přírodní sýr typu Lučina 1/2 šálku
sůl
Postup:
Já jsem předehřála troubu na 200 stupňů a vyložila plech (31x24 cm, ale můžete použít i o něco větší plech, pak bude roláda tenčí) pečicím papírem. špenát jsem rozmrazila a vymačkala z něj přebytečnou vodu. Pak jsem ke špenátu v míse přidala vejce a sýr a ochutila solí a pepřem. Směs jsem nalila na plech a pekla asi 15-20 minut. Hotovou "omeletu" jsem nechala dobře vychladnout.
Omeletu jsem opatrně vyndala i s pečicím papírem a přenesla ji na kousek potravinářské fólie. V nedaleké misce jsem smíchala smetanový sýr s rozmačkaným česnekem, ochutila bylinkami podle chuti a lehce osolila. Náplň jsem rozetřela po povrchu omelety a navrch položila plátky šunky. Nakonec jsem omeletu pečlivě a pevně srolovala (srolovala jsem ze širší strany) a dala ji alespoň na 30 minut do chladničky. Odpočinutou rolku jsem nakrájela asi na 10 kousků. Podávejte s čerstvým salátem.
Dobrou chuť! :)
Recept s obrázkem je dílem našeho partnera na webu Zdravá výživa FitnessGuru.sk.