Kamut

13090 zobrazení

Víte, co je to kamut? Je to pšenice faraonů. Byla znovuobjevena v egyptské pyramidě Dashara v roce 1949. Právě tam archeologové našli zrnka kamutu, která později sklidili. Kamut do Egypta ve starověku pravděpodobně přivezli Římané.

V současné době se pěstuje pouze v ekologickém zemědělství a zásadně odděleně, aby se zabránilo degeneraci. Kamut je v současné době...
zdroj: google.com

V současné době se pěstuje pouze v ekologickém zemědělství a zásadně odděleně, aby se zabránilo degeneraci. Kamut je v současné době jednou z mála obilovin, která nemutuje s ostatními obilovinami. Díky tomu, že pěstování nebylo ovlivněno moderními zemědělskými postupy, si kamut zachoval své původní vlastnosti a vysoký obsah živin. Lidé si kamut oblíbili pro jeho přirozeně sladkou a oříškovou chuť, vysokou všestrannost, skvělou výživovou hodnotu a nezaměnitelnou jemnou strukturu.

Je vysoce ceněn pro vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, vysoký obsah selenu, lehce stravitelné sacharidy a bílkoviny. Je také označována jako vysoce energetická obilovina. Je to nejméně alergenní potravina, ze které lze vyrábět chléb. Dokonce ani u mnoha lidí trpících alergií na pšenici se alergie na kamut neprojevuje.

V roce 1993 byl vyroben zelený kamut, který se od té doby stal známým jako nejlepší zelený nápoj, nejlepší zelená sušená šťáva ze zelených potravin. Mnoho lidí zná tento druh zelených potravin, jako je mladý ječmen.


Kamut se nyní pěstuje ve vysokohorských údolích zavlažovaných vodou z horských pramenů. Po sklizni se omývá, odšťavňuje a suší při teplotách do 31 °C. Zelený kamut je nejčistší nepasterizovaná šťáva z mladé pšenice v prášku, kterou můžete získat.

Rostliny obsahující chlorofyl byly vždy "zdrojem života" a zdraví pro celou Zemi a její obyvatele. Abychom se stravovali vyváženě a zdravě, museli bychom do svého jídelníčku zařadit mnoho porcí zelí, kapusty, špenátu, hlávkového salátu a další zeleniny obsahující chlorofyl. V dnešní kultuře rychlého občerstvení mnozí z nás nemají čas přemýšlet o zdravém stravování.

Pouhá jedna čajová lžička zeleného kamutu obsahuje denní dávku mnoha živin potřebných pro zdravé fungování organismu. Tato výživná zelená superpotravina je zdrojem vysoce vstřebatelných antioxidantů, zásadotvorných látek, bílkovin, chlorofylu, esenciálních mastných kyselin, stopových prvků a enzymů.

Kamut naleznete také v našem herbáři ve špičkovém americkém produktu od společnosti Pure planet.

Doufáme, že se kamut stane vaší oblíbenou zelenou potravinou.

S pozdravem www.zdravysvet.sk

Foto: © drubig-photo - Fotolia.com

Mohlo by vás zajímat

Jak objevit vyváženou stravu podle jógy

Máme různé cíle, kterých chceme s jógou dosáhnout, různé osobnosti, různé osobní příběhy, které nás přivedly k životu, který dnes...

19.5.2013
7993 zobrazit

Diskuse

30 dní
Všechny
většina čtení