Mohu říci, že jsou chutnější, zdravější a chuťově téměř k nerozeznání. :)
Složení: 1:
Těsto: 1:
žloutek 6 ks
bílek: 6 ks
1/2 šálku třtinového cukru
4 lžíce kakaového prášku
rozpuštěný kokosový olej 2 lžíce
voda 4 lžíce
sušený kokos 10 PL
prášek do pečiva 1 lžička
špetka soli
Náplň:
250 g sýru ricotta
netučný měkký tvaroh 250 g
třtinový cukr 6 lžic
vanilkový extrakt 1 lžička
Čokoládová poleva:
nasekaná kvalitní hořká čokoláda 100 g
kokosový olej 50 g
Postup:
Těsto - žloutky a cukr jsem vyšlehala elektrickým šlehačem dohladka. Poté jsem přidala rozpuštěný kokosový olej, vodu a znovu vyšlehala. Nakonec jsem přidala zbývající suroviny kromě bílků a opět šlehala. Bílky se špetkou soli jsem vyšlehala do tuhého sněhu, přidala je ke kakaové směsi a šlehala elektrickými šlehači do hladka.
Těsto můžete upéct dvěma způsoby:
1. Buď těsto nalijete do menší hluboké formy vyložené pergamenovým papírem a pečete 15 minut při 190 stupních, a po upečení těsto podélně rozkrojíte na 2 pláty.
2. Nebo můžete polovinu těsta nalít na větší plech vyložený pečicím papírem, rozetřít ho do čtverce a péct 5-7 minut při 190 stupních. Poté i druhou polovinu těsta.
jakmile jsem měla plechy připravené, udělala jsem náplň. Smíchala jsem všechny ingredience dohromady a rozetřela ji na jeden celý plech a přikryla druhým.
nakonec jsem v pařáku rozpustila čokoládu a kokosový olej a potřela jimi vrchní část koláče.
Hotový dort jsem nechala několik hodin, nejlépe přes noc, chladit v lednici.
Dobrou chuť.
Recept s obrázkem je dílem našeho partnera z webu Zdravá výživa FitnessGuru.sk