Odpoledne, když máte chuť na něco sladkého a zdravého, máte vystaráno! Nebo co takhle svačina na cesty? ;)
TIP: Chcete-li bezlepkovou variantu, použijte bezlepkové ovesné vločky.
Složení: Ovesné vločky: 1:
potřebujete: 1 šálek ovesných vloček
1 šálek sušených datlí
1/4 šálku mandlového mléka
1/2 šálku kešu oříšků
2 lžíce kakaového prášku/karobu
60 g čokoládového proteinového prášku
mátový extrakt (aroma) 1/2 lžičky
špetka soli
hrst nasekané čerstvé máty
nasekaná kvalitní hořká čokoláda, chia semínka (nepovinné)
Postup: 1:
Nejprve jsem nahrubo nasekala kešu oříšky. Datle jsem přidala do mixéru a rozmixovala je na hladkou pastu (pokud máte tvrdší datle, zalijte je před mixováním na několik minut horkou vodou). Poté jsem přidala mandlové mléko, mátový extrakt (aroma), ovesné vločky, kakaový prášek, proteinový prášek a opět rozmixovala dohladka (směs by měla být tužší a lepkavá).
Směs jsem přelila do misky a přidala nasekané kešu oříšky, mátu, čokoládové lupínky, špetku soli a složila (nejlépe rukama) do směsi.
Menší formu (22x12 cm) jsem vyložila pečicím papírem a směs do ní natlačila. Nakonec jsem povrch posypala ještě čerstvou mátou (nemusí být), dala asi na 30 minut ztuhnout do mrazáku a nakrájela na 8 stejných tyčinek.
Vychutnejte si je.
Recept a fotografie jsou dílem našeho partnera FitnessGuru.sk