Doprava do 24 hod
Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také
Popis produktu
Nálev Pi lo chun má jemnou smaragdovou barvu a těžší, plnou, ale velmi svěží a kořeněnou chuť.
Pi Lo Chun neboli "Smaragdové spirály jara" se sklízí brzy na jaře, jakmile se objeví první jemné okvětní lístky, kdy je obsah aminokyselin a fenolických látek v čaji nejvyšší. Čaj musí být zpracován ještě v den sklizně.
Celý proces (sklizeň, sušení a rolování) musí být dokončen v noci. Pi Lo Chun má 7 tříd různé kvality - čím nižší třída, tím větší lístky se sklízejí a naopak. U vyšších tříd se používá nižší teplota sušení a opatrnější zacházení s listy. Vůně suchého čaje je nepopsatelná, téměř medová, lístky jsou stočeny do miniaturních, bohatě chlupatých spirál.
Pití zeleného čaje by mělo být relaxačním zážitkem, přečtěte si článek Jak se dožít 100 let
Zelený čaj se vyrábí prudkým sušením nebo, jako v Japonsku, napařováním čerstvě natrhaných lístků horkou párou. Tento proces zabraňuje fermentaci a zároveň zachovává zdraví prospěšný komplex mnoha přírodních látek cenných pro organismus.
Tradiční přírodní medicína různých kultur, ale nepochybně i současná vědeckástudie, zejména v Japonsku, doporučují zelený čaj k prevenci a léčbě různých zdravotních problémů.
Zelený čaj se pije při rakovině, vysokém krevním tlaku, vysoké hladině cholesterolu a také při vysoké hladině cukru v krvi. Tradičně se zelený čaj pije v Japonsku a Číně při omlazovacích kúrách a detoxikaci. Je to přírodní diuretikum. Zelený čaj osvěžuje tělo i ducha.
Zelený čaj připravený klasickým způsobem, s teplou vodou, se zpravidla nikdy nepije studený, ale teplý. Zelený čaj bychom si měli vychutnat tak, aby byl zároveň pohlazením pro našeho Ducha a umožnil mu v této rychlé době chvíli odpočinku.
Pokud si chcete v létě vychutnat studený zelený čaj, připravte si ho dlouhým macerováním ve studené vodě. Nikdy nenechávejte horký zelený čaj vychladnout, to je japonská tradice.
Příprava zeleného čaje: Čajovou lžičku čaje zalijte 2,5 dcl vody o teplotě asi 80 °C a nechte 1-2 minuty louhovat. Čím kvalitnější a louhovanější čaj je, tím kratší dobu se bude louhovat. Nejkvalitnější zelené čaje - první nálev trvá pouze 30 - 60 sekund. Po scezení podávejte. Kvalitní čaje lze louhovat i vícekrát, musí však zůstat teplé, nejlépe v konvičce.
bargain
Recenze produktu
Dejte nám vědět, jak se vám produkt osvědčil. Recenzi můžete napsat, když se přihlásíte jako registrovaný uživatel.
4.1+ tisíc recenzí v eshopu | 4.9 hvězdiček | 99 % zákazníků doporučuje
Většinu recenzí na náš obchod najdete na Heurece.
Zeptejte se v naší zdravotní poradně
Pokud se chcete o produktu dozvědět více, obraťte se na odborníky v naší zdravotní poradně. Otázky můžete pokládat po přihlášení jako registrovaný uživatel.